Orzeźwiająca i przyjemnie słodka... Granita z kawą Lavazza to przepyszna propozycja na deser, która pozwoli Ci się cieszyć letnim klimatem niezależnie od pory roku.
Poziom kwasowości kawy to ważne kryterium oceny tego napoju przez kawoszy. Jednak nie każdy wie, że kwasowość to nie to samo, co kwaśność… W czym tkwi różnica? I co wpływa na ostateczny smak kawy? Wszystko wyjaśniamy w dzisiejszym wpisie!
Czy lepiej zainwestować we własny ekspres do firmy? A może korzystniej będzie wybrać umowę dzierżawy i nie narażać się na wysokie koszty zakupu oraz utrzymania urządzenia?
Wiosna to idealna pora roku, aby spróbować mieszanek o delikatniejszych nutach owocowych i kwiatowych. W dzisiejszym wpisie poznasz 3 topowe kawy, które wprowadzą do Twojej codzienności powiew świeżości oraz doskonałe wrażenia smakowe.
Dzisiaj coś prostego, ekspresowego i naprawdę pysznego ;) Poznaj przepis na bezglutenową wersję babeczek kawowych, które nie dość, że wyśmienicie smakuje, to równie doskonale pachnie!
Na smak i intensywność kawy wpływa wiele czynników. Wśród nich są m.in.: miejsce uprawy krzewów kawowych (lokalizacja, warunki zewnętrzne), metody obróbki czy sam sposób jej przygotowania. W dzisiejszym wpisie skupimy się na stopniu palenia ziaren kaw Lavazza.
Temat zrównoważonego rozwoju jest dla Lavazza niezwykle ważny. Włoski producent z jednej strony wspiera projekty proekologiczne i wspierające lokalne społeczności, z drugiej strony samodzielnie je tworzy i realizuje.
Jakie rozwiązanie kawowe spełni oczekiwania klientów cukierni i pozwoli przedsiębiorcom na łatwe i szybkie przygotowanie różnych rodzajów kaw? O tym przeczytasz w dzisiejszym wpisie.
Kawa to nieodłączny element kultury pracy. Filiżanka aromatycznego espresso czy aksamitnego latte towarzyszy nam od samego rana. Czy wyobrażasz sobie poranek bez tego pobudzającego aromatu? Okazuje się, że kawa jest nie tylko przyjemnością. Ma wpływ na naszą koncentrację, czujność, a nawet wizerunek firmy. W tym wpisie skupimy się na tym ostatnim.
Kiedy w 1895 roku Luigi Lavazza otwierał swój pierwszy sklep spożywczy przy Via San Tommaso 10, nikt się nie spodziewał, że jego nazwisko zostanie synonimem topowej włoskiej kawy, znanej i cenionej na całym świecie. W dzisiejszym wpisie przeczytasz o fundamentach Lavazza, które od ponad 120 lat utrzymują pozycję marki w ścisłej czołówce najlepszych producentów kawy.