fbpx

Type and press Enter.

Jaka kawa o poranku?

Aromatyczna, intensywna, pobudzająca… Czy nie taka powinna być poranna kawa? Najczęściej kojarzy nam się z kawą czarną np. espresso. Jednak, co z osobami, które nie wyobrażają sobie kawy bez mleka?

Mamy dobrą wiadomość! Niezależnie od preferencji smakowych, możesz delektować się ulubioną kawą, czarną lub mleczną, odczuwając pożądany efekt pobudzenia. Kluczem do sukcesu jest wybór odpowiedniej mieszanki.

Najlepsze kawy do porannego espresso

Espresso to jedna na najintensywniejszych kaw. Niewielka ilość wystarczy, aby poczuć przypływ energii i oddać się codziennym obowiązkom. Włoskie tradycyjne espresso to zaledwie 25–35 ml naparu. W Polsce częściej wybieramy większe porcje np. espresso doppio.

Do przygotowania perfekcyjnego espresso warto wybierać mieszanki ziaren Arabica i Robusta, gdzie przeważają ziarna Arabica lub mieszanki 100% Arabica.

Jeśli dopiero zaczynasz poszukiwania swojej ulubionej kawy, warto próbować różnych mieszanek, dzięki czemu będziesz w stanie wyczuć subtelne różnice pomiędzy nimi. Aromat, smak, posmak, wyczuwalne nuty… Każda mieszanka to inne wrażenia.

Na początek polecamy:

Lavazza Firma Tierra Aromatico BIO-ORGANIC 100% Arabica RFA – intensywna, aromatyczna kawa 100% Arabica, o ciemnym stopniu wypalenia ziaren, wzbogacona o nuty kwiatów i owoców. Więcej informacji TUTAJ

Lavazza Firma Qualità Oro – delikatniejsza kawa 100% Arabica, o średnim stopniu wypalenia ziaren, wzbogacona o nuty kwiatów i owoców. Więcej informacji TUTAJ

Lavazza Firma Espresso Aromatico – kremowa, pobudzająca kawa 100% Arabica, o ciemnym stopniu wypalenia ziaren, wzbogacona o nuty suszonych owoców i karmelu. Więcej informacji TUTAJ

Najlepsze kawy do porannej kawy z mlekiem

Czy wiesz, że we Włoszech cappuccino pije się tylko o poranku? W słonecznej Italii kawa z delikatną mleczną pianką jest doskonałym uzupełnieniem słodkiego śniadania. Podczas przerw w pracy króluje espresso.

Jeśli Ty także wolisz zaczynać dzień od cappuccino czy latte, wiedz, że najlepszą bazą do tych mlecznych napojów będą mieszanki ziaren Arabica i Robusta.

Mieszanki 100% Arabica są łagodniejsze w smaku. Dodając do takiej bazy mleka, kawowy smak zostaje zdominowany i napój jest mało wyrazisty. Ziarna Robusta dodają kawie charakteru.

Jeśli lubisz kawy mleczne, spróbuj tych mieszanek Lavazza Firma:

Lavazza Firma Espresso Gustoso – aromatyczna, doskonale zbalansowana mieszanka ziaren Arabica i Robusta, o średnim stopniu wypalenia ziaren, wzbogacona o nuty suszonych owoców i czekolady mlecznej. Więcej informacji TUTAJ

Lavazza Firma Tierra Intenso BIO-ORGANIC – intensywna mieszanka organicznych ziaren Arabica i Robusta, o ciemnym stopniu wypalenia ziaren, wzbogacona o nuty suszonych owoców i nuty drzewne. Więcej informacji TUTAJ

Lavazza Firma Lungo Corposo – pobudzająca i esencjonalna mieszanka ziaren Arabica i Robusta, o średnim stopniu wypalenia ziaren, wzbogacona o nuty miodu i orzechów. Więcej informacji TUTAJ

Jakość kawy ma znaczenie

Niezależnie czy swój dzień zaczynasz od kawy czarnej czy mlecznej, zawsze największe znaczenie będzie miała jakość ziaren.

W Lavazza Firma mamy pewność, co do każdego etapu produkcji kawy. Topowe miejsce w rankingu najbardziej zaufanych i cenionych producentów kawy premium na świecie to najlepsza rekomendacja.

Zachęcamy Cię do wypróbowania rozwiązania Lavazza Firma w swoim biurze. Możesz skorzystać z 30-dniowego okresu próbnego bez żadnych opłat i zobowiązań.

Sprawdź szczegóły kliknij >>> TUTAJ <<<