Przygotuj orzeźwiające cappuccino z mlekiem roślinnym. Kilka chwil i wakacyjna wersja Twojej ulubionej kawy gotowa!
Składniki (1 porcja):
- 1 porcja espresso (30 ml)
- 1 łyżeczka cukru
- 100 ml mleka sojowego dla baristów
- 6-8 kostek lodu
- 10 ml syropu trzcinowego (opcjonalnie)
Przygotowanie:
- Przygotuj szklankę o pojemności ok. 200 ml.
- Do szklanki dodaj 6-8 kostek lodu.
- Przygotuj porcję espresso ( w ekspresie lub kawiarce).
- Do gorącego espresso dodaj cukier oraz syrop trzcinowy. Wymieszaj, aby wszystkie składniki się rozpuściły.
- Wlej mleko do spieniacza automatycznego i spieniaj je aż do uzyskania delikatnej piany.
- Do szklanki z lodem wlej spienione mleko, a następnie espresso.
Twoja kawa jest gotowa. Smacznego!