fbpx

Type and press Enter.

Iced Soya Cappuccino – przepis

Przygotuj orzeźwiające cappuccino z mlekiem roślinnym. Kilka chwil i wakacyjna wersja Twojej ulubionej kawy gotowa!

Składniki (1 porcja):

  • 1 porcja espresso (30 ml)
  • 1 łyżeczka cukru
  • 100 ml mleka sojowego dla baristów
  • 6-8 kostek lodu
  • 10 ml syropu trzcinowego (opcjonalnie)

Przygotowanie:

  1. Przygotuj szklankę o pojemności ok. 200 ml.
  2. Do szklanki dodaj 6-8 kostek lodu.
  3. Przygotuj porcję espresso ( w ekspresie lub kawiarce).
  4. Do gorącego espresso dodaj cukier oraz syrop trzcinowy. Wymieszaj, aby wszystkie składniki się rozpuściły.
  5. Wlej mleko do spieniacza automatycznego i spieniaj je aż do uzyskania delikatnej piany.
  6. Do szklanki z lodem wlej spienione mleko, a następnie espresso.

Twoja kawa jest gotowa. Smacznego!