fbpx

Type and press Enter.

Kawa z białą czekoladą – przepis

Kawa z białą czekoladą to słodkie, smaczne połączenie idealne jako deser. W dzisiejszym wpisie poznasz nasz ulubiony przepis.

Spróbuj naszej receptury, ale nie wahaj się eksperymentować z ulubionymi dodatkami. Kawa z białą czekoladą będzie strzałem w 10 dla miłośników kaw mlecznych i słodkich. Możesz wzbogacić przepis o ulubione przyprawy, takie jak cynamon czy kardamon. Lub spróbować innych wariantów mleka, np. owsianego. Do dzieła!

Przepis na Kawę z białą czekoladą

Poznaj przepis na pyszną, kremową kawę z białą czekoladą!

Składniki: na 1 porcję:

  • 150-200 ml mleka
  • 20 ml śmietanki 30%
  • 3 łyżki startej białej czekolady
  • 1 porcja espresso
  • pół łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • bita śmietana
  • wiórki kokosowe i kakao do posypania
  • 1 łyżeczka cukru opcjonalnie

Przygotowanie:

  1. W małym rondelku podgrzej mleko, śmietankę i dodaj białą czekoladę. Mieszaj składniki aż czekolada się rozpuści.
  2. Przelej mleko z rozpuszczoną czekoladą do szklanki i dodaj espresso (jeśli używasz cukru, rozpuść go wcześniej w espresso) oraz ekstrakt z wanilii.
  3. Udekoruj kawę bitą śmietaną.
  4. Posyp kawę wiórkami kokosowymi i kakao.

Gotowe! Słodka kawa z białą czekoladą gotowa. Smacznego 🙂